۱۶ بهمن ۱۴۰۰, Comment off

درباره آزمون

آزمون آیلتس (IELTS) مخفف International English Language Testing System  است.

این آزمون یکی از آزمون های استاندارد بین المللی برای ارزیابی مهارت افراد در زبان انگلیسی به شمار می رود.

این آزمون توانایی برقراری ارتباط در زبان انگلیسی را با توجه به مهارت های چهار گانهListening ، Reading ، Speaking ، Writing  در افرادی که می خواهند در کشورهای انگلیسی زبان تحصیل یا کار کنند، می سنجد.

آزمون آیلتس دو نوع است:

آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)

آیلتس آکادمیک توانایی انگلیسی داوطلبانی را می سنجد که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند. یکی از مهمترین شرط های پذیرفته شدن در این دانشگاه ها فراهم آوردن سطخی قابل قبول از نمره این امتحان می باشد.

آیلتس جنرال (IELTS General Training)

نوع جنرال آزمون آیلتس معلومات داوطلبان را در سطحی وسیعتر و در بستری علمی اجتماعی می سنجد. آزمون جنرال ترینینگ برای کسانی مناسب است که قصد دارند تحصیلات پیش دانشگاهی خود را در کشوری انگلیسی زبان به پایان برسانند و یا به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت کاری و یا دست یافتن به فرصت های شغلی قصد سفر به این کشورها را دارند. به علاوه کارنامه این امتحان از جمله مدارکی است که در جریان بررسی پرونده های مهاجرت کشورهای استرالیا، نیوزلند، کانادا و … از متقاضیان طلب می شود.

 

از سال ۱۹۸۹ ، IELTS  در سرتاسر جهان به عنوان آزمونی استاندارد و جهانی که توانایی های لازم برای برقراری ارتباط در زبان انگلیسی را می سنجد، مورد پذیرش قرار گرفته است.

برگزارکنندگان IELTS به طور مداوم در بخش تخقیقات سرمایه گذاری می کنند تا اطمینان حاصل کنند که آزمون در هر زمان و هر مکانی که برگزار می شود عادلانه است و شرایط برای همه افرادی که با ملیت ها و سوابق و جنسیت و سبک زندگی متفاوت در آن شرکت می کنند، برابر باشد.

 

آیلتس آکادمیک و جنرال  Academic and General Training

 

اگر در آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال شرکت کنید، نمره ای بین ۱ تا ۹ خواهید گرفت که نمره ۱ نشان دهنده عدم توانایی شما در برقراری هر گونه ارتباط به زبان انگلیسی است و نمره ۹ هم نشان می دهد شما در سطح عالی و حرفه ای زبان انگلیسی قرار دارید.

این دو نوع آزمون آیلتس از چهار بخش اصلی تشکیل می شوند که عبارتند از:

شنیداری  IELTS Listening

درک مطلب  IELTS Reading

نگارش  IELTS Writing

مکالمه  IELTS Speaking 

 

در حالیکه قسمت های Listening و Speaking  برای داوطلبان Academic  و General Training  به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار می گیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه ای در قسمت های Reading  و Writing دریافت می کنند.

متن های خواندن و نوشتن آزمون جنرال بسیار متنوع و جامع است و از روزنامه و رادیو و تلوزیون و اینترنت انتخاب می شود. ولی در آزمون آکادمیک، این متن ها اختصاصا در زمینه های دانشگاهی و علمی است.

در ادامه بطور خلاصه هر کدام از این بخش ها را معرفی می کنیم.

 

IELTS Listening

در این بخش که مهارت شنیدن و درک مکالمه ها و سخنرانی های انگلیسی شما ارزیابی می شود،

بخش Listening خود از ۴  section  تشکیل می شود. در هر یک از section ها حدود ۱۰ سوال وجود دارد و زمان کل Listening  حدود ۳۰ دقیقه است.

 شما باید به چهار دسته سوال ۱۰ تایی گوش کنید و همزمان با گوش دادن به لیسنینگ، به سوال ها پاسخ بدهید. در حین پخش مکالمات و متون، هیچ فرصتی برای خواندن سوال ندارید. البته قبل از اینکه هر قسمت از لیسنینگ پخش شود، شما کمی زمان خواهید داشت تا سوال های آن قسمت را مرور کنید.

 

IELTS Reading

بخش Reading آزمون آیلتس از سه متن تشکیل شده است و در مجموع ۴۰ سوال از این سه متن خواهید داشت. بخش Reading آزمون های آکادمیک و جنرال با هم متفاوت است، اما این تفاوت در تعداد متون یا تعداد سوال ها نیست، بلکه در انواع متن ها و نوع و سختی سوال هاست.

 

IELTS Writing

در رایتینگ آیلتس شما باید در ۶۰ دقیقه دو رایتینگ بنویسید که آیلتس آنها را Task 1 و Task 2 نامگذاری کرده است. برای Task 1 شما ۲۰ دقیقه فرصت دارید تا حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسید و برای Task 2 شما باید در ۴۰ دقیقه حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. به پاسخ‌هایی که کمتر از این‌ میزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد.

 این دو  Task برای آیلتس های Academic و General متفاوت هستند.

برای آیلتس Academic  در موضوع اول به داوطلب یک جدول یا نمودار داده شده و از او خواسته خواهد شد تا اطلاعات نمایش‌داده شده در جدول را با جملات خود توضیح دهد.

موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا نظر یا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.

برای آیلتسGeneral  در موضوع اول از داوطلب خواسته خواهد شد تا نامه‌ای به مخاطبی فرضی نوشته و در نامه‌اش مسئله‌ای را توضیح داده یا مشکلی را شرح دهد.

موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.

 

IELTS Speaking

بخش Speaking در آیلتس آکادمیک و جنرال مشابه است. نکته مهم در مورد آزمون اسپیکینگ این است که شما یک تا هفت روز قبل یا روز آزمون کتبی آیلتس خودتان باید در آزمون اسپیکینگ آیلتس شرکت کنید. Speaking  آیلتس بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می کشد و از سه قسمت تشکیل شده است.

در طول این زمان داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه‌گر پاسخ خواهد داد، این مصاحبه ضبط می‌شود.

در بخش اول مصاحبه، داوطلب به‌ سوالات عمومی و شخصی در مورد محل‌زندگی‌، وضعیت خانوادگی، شغلی و همینطور علایقش پاسخ خواهد داد.

در بخش دوم به داوطلب موضوعی که بر روی یک کارت نوشته شده‌است، داده می‌شود و از وی خواسته خواهد شد تا به مدت دو دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقیده خود را اظهار کند.

در بخش سوم داوطلب به بحثی چهار تا پنج ‌دقیقه‌ای با مصاحبه‌گر وارد خواهد شد که محور آن به ‌نوعی به موضوع مورد بحث در کارت مربوط است.