همانطور که می دانید رایتینگ یکی از بخش های مهم آیلتس آکادمیک (Academic) و آیلتس جنرال (General) است. در هر دوی این فرمت ها دو رایتینگ خواهید داشت. آیلتس اولی را Task 1 و دومی را Task 2 می نامد. اگر بخواهیم به درستی رایتینگ آیلتس را طبقه بندی کنیم باید هر کدام از انواع آیلتس را بطور جداگانه در نظر بگیریم. بنابراین در این مقاله انواع سوال های رایتینگ آیلتس آکادمیک را معرفی می کنم.
رایتینگ آیلتس آکادمیک
در آیلتس آکادمیک شما دو نوع رایتینگ خواهید داشت:
- رایتینگ Task 1
- رایتینگ Task 2
در رایتینگ Task 1 باید اطلاعات ارائه شده در یک نمودار را در حداقل ۱۵۰ کلمه گزارش کنید و در Task 2 هم باید در مورد یک موضوعی که به شما داده شده حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. در ادامه ابتدا رایتینگ Task 1 را معرفی می کنیم و سپس به سراغ رایتینگ Task 2 می رویم و در مورد انواع سوال هایی که ممکن است با آنها رو برو شوید توضیح می دهیم.
رایتینگ Task 1 آیلتس آکادمیک
در Task 1 رایتینگ آیلتس آکادمیک، شما باید اطلاعاتی را که یک یا چند منبع اطلاعاتی (مثل نمودار، عکس و جدول) نشان می دهند را در حداقل ۱۵۰ کلمه خلاصه کنید. این منابع اطلاعاتی انواع مختلفی خواهند داشت که برای گرفتن نمره بالا در رایتینگ آیلتس آکادمیک حتماً باید با همه این انواع منابع اطلاعاتی آشنا باشید.
در مجموع می توان منابع اطلاعاتی یا همان نمودار هایی که ممکن است در رایتینگ Task 1 آیلتس آکادمیک ببینید را می توان به ۶ دسته کلی تقسیم کرد:
1- نمودار خطی Line Graph
2- نمودار دایره ای Pie Chart
3- نمودار میله ای Bar Chart
4- جدول Table
5- فرایند Process
6- مقایسه Comparison
در ادامه هر کدام از این نمودار ها را با یک مثال بررسی می کنیم.
۱- نمودار خطی یا Line Graph
نمودار خطی، همانطور که از اسمش مشخص است، نموداری است که در آن یک یا چند خط روند تغییرات یک یا چند متغیر را نشان می دهند. در نمودار های خطی Task 1 در رایتینگ آیلتس آکادمیک محور افقی نشان دهنده زمان و محور افقی نشان دهنده مقدار خواهد بود. به عنوان مثال نمودار زیر واردات و صادرات الکتریسیته ایران را از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۹ نشان می دهد.